Ökoiskola

ÖKO-NAP

Az iskola udvarán történt tavaszi nagytakarítás, levendula- és virágültetés után ÖKO-nap megszervezésére került sor április 28-án, a Fenntarthatósági Témahét keretén belül. A megnyitót közös énekléssel kezdtük, majd az első és második évfolyam részére tartott egészségfejlesztési foglalkozást Gáborné Bártfai Hajnalka, a Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársa. Az ötödik és hatodik évfolyam az AVE Hulladékkezelő Kft. hulladékudvarán ismerkedett a városi szelektív hulladékgyűjtéssel. A környezetvédelmi TOTÓ kitöltése után diákjaink kézműves foglalkozásokon vettek részt és plakátokat készítettek az osztályfőnökök vezetésével. A jó hangulatú napról a fotók is tanúskodnak. Illetve kicsit előre gondolkozva már a hamarosan sorra kerülő Határtalanul programról is tartottunk egy kis tájékoztatót.

_________________________________________________

Papírgyűjtés!

_______________________________________________________________________

Egy délután a tiszta, virágos iskoláért

Péntek délután szülők, tanárok, gyerekek együtt dolgoztak iskolánkért. Szemetet szedtünk, növényeket ültettünk. Ezúton is köszönjük a megjelent szülőknek és diákoknak a fáradhatatlan munkát. Nektek köszönhetően iskolánk tisztább és virágosabb lett.

 

 

______________________________________________________________________

Iskolánk több éve tartó környezettudatos munkája, környezetvédelmi programja elismeréseként elnyerte az Ökoiskola címet, melyet 2016. január 30-án Budapesten ünnepélyes keretek között vett át iskolánk képviselője. Oktató és nevelő munkánkban ezután is nagy hangsúlyt kapnak azok a tanulási lehetőségek, melyek  Fenntartható Fejlődési Célok kitűzésére és elérésére irányulnak.

Egressy ÖKO munkaterv

okoiskola_